All vår tillverkning sker i Sverige, det tycker vi är roligt.

När det gäller stickade plagg jobbar vi just nu med stickad metervara från antingen Mariedals Design i Alingsås eller Andersson & Hjalmarson i Ulricehamn. Sömnad sker sedan hos Mariedals Design alternativt XV Atelier i Borås. Våra läderprodukter tillverkas av sadelmakaren Pelle Hedeblom som har sin bas i Göteborg. Allt läder vi använder kommer från Tärnsjö Garveri utanför Uppsala.

Under varje produkt hittar du produktionskostnaden för just den specifika produkten. Utöver det tillkommer det också kostnader för mönster, prover, transporter med mera men de är ju svåra att slå ut på produkterna, eftersom kostnaden blir mindre och mindre ju fler produkter som tillverkas. Vad vi vill få ut av detta är att det skall ge en hint om vad en produkt (som är rimligt tillverkad) borde kosta. Folk är till exempel ofta frågande till varför våra bälten är så dyra. Sanningen är att bara lädret och materialet till ett av våra bälten kostar mer än vad de flesta läderbälten hos kedjorna gör, när de är helt färdiga. Vem är det då som har fått betala det egentliga priset? Är det bönderna som föder upp korna, garverierna som bereder lädret eller människorna som tillverkar dem? Eller är det kanske allihop?

Vi behöver ändra vårt köpbeteende och köpa färre men bättre produkter. Vi tror att en nyckel till detta är att skapa spännande produkter som man inte tröttnar på. Har man fått vara med mer under tillverkningsprocessen hoppas vi att man knyter ett band till produkten på ett helt annat sätt, vilket ger ökad och längre användning.