E.SALMONSON har blivit en slags anarkistisk rörelse som motsätter sig dagens konsumtionshets. "Åh herregud inte en till", tänker du och det tänker faktiskt vi också. Företaget startades med den naiva tanken om att det faktiskt skulle kunna gå att få ekonomi i bra, svensk tillverkning av kläder. Vi kunde inte ha mer fel! Istället för att ge upp har vi nu vridit på affärsidén. Nu är snarare tanken att hitta en tillverkningslösning som faktiskt skulle kunna fungera, vi tror nämligen att det är möjligt.

Problemen har ärligt talat hopat sig och det är ingenting vi har hymlat med. Total transparens är viktigt för oss, inte bara för att det är någonting alla säger - utan för att visa att vi faktiskt har rent mjöl i påsen.

Företaget är grundat, drivet och finansierat av Erik Salmonson. Därtill kommer en stor skara fantastiska människor och företag som vi samarbetar med - det är vi som blir "vi":et. Det är dels tillverkare och producenter, men också kreatörer och forskare. Det vi alla har gemensamt är en vilja att förändra och en outtröttlig passion för att komma dit. Vi har alla en bakgrund och insyn i den mer traditionella modebranschen, en bransch vi nog alla fått relativt stort avsmak inför. Det här är vår chans att inte bara snacka skit om gamla kollegor, utan i grunden försöka förändra sättet vi tillverkar, köper, behandlar och tänker på kläder och mode. Vår dröm om förändring är inte bara kulturell med fokus på färre men bättre produkter, den är också rent teknisk där vi ser att ny teknologi kan skapa rena underverk.

Vi har ingen tydlig plan eller ens en grundidé om hur detta kommer gå eller vart vi kommer att hamna så småningom. E.SALMONSON är helt enkelt allt vi har lärt oss om hur man kan lyckas med mode och kommunikation - men precis tvärtom.

Om du har frågor, problem eller bra recept - kontakta oss via info@esalmonson.se.