DONEGAL WOOL HAT

  • Stickade i Alingsås, Sverige.
  • Äkta Donegal-garn från Ilkley, Irland.
  • 100% (ny & mulesing free) merinoull.
  • Klassisk modell, går att anpassa storleksmässigt.
  • Ritad och tillverkad för att passa alla genus och åldrar.
  • Stickas på beställning (skickas inom två veckor).

En klassisk ullmössa, buren av legendarer som Jacques Cousteau och Rudolf Anderson i Sunes Jul. Stickas på beställning, men vi kan ha en del i lager trots allt eftersom vi stickar i alla fall fyra åt gången p.g.a. effektivitet i tvätt m.m.


Alla mössor tillverkas i Sverige (Alingsås), med det legendariska Donegal-garnet som tillverkas av Knoll Yarns i Ilkley på Irland. De färgar ullen innan garnet spinns och blandar upp den huvudsakliga färgen med cirka 5% spill-ull, vilket ger det karaktäristiska och karismatiska utseendet.


Varför vi inte använder svenskt garn? Helt enkelt för att det inte finns. Flertalet olika projekt ligger i startgroparna för att starta ett svenskt spinneri och vi försöker stötta och vara med i alla vi är välkomna i.


Merinoull är också en känslig fråga och kräver sin research. Den ull som Knoll Yarns använder är ny och mulesing free vilket är viktigt för oss. När det gäller de tekniska kvaliteterna är det få ullsorter som slår merinoullen. Den är mjuk, skön och värmande utan att klia eller stickas. Den har dessutom bra tvättegenskaper i jämförelse med annan ull.

Glöm inte att du genom detta eventuella köp bidrar till att behålla, bevara och utveckla hantverket i Sverige. Du hjälper till att föra kunskapen in i framtiden, vilket ger kommande generationer möjlighet att lära sig. Vi tycker att det är något du kan vara väldigt, väldigt stolt över!


Undrar du varför det kostar så förbannat mycket?

Här är vår kalkyl för att få allting att gå ihop. De fasta produktkostnaderna går säkert att kapa om man är en bättre affärsperson och förhandlare, men inte utan att kvaliteten och framför allt marginalerna sviktar hos våra leverantörer. De rörliga kostnaderna för att betala allt runtomkring går säkert också att diskutera men såhär ser det ut i alla fall. Vi står för det vi gör och har inga hemligheter. Har du tips eller idéer? Maila till oss på info@esalmonson.se, vi tar tacksamt emot all hjälp vi kan få (vi behöver den!).


Produktkostnader (inkl. moms precis som i försäljningspriset):

Donegalgarn: £4 (cirka 50SEK)

Produktion i Sverige: 312,5SEK

Hangtags, labels och detaljer: 63SEK

Betalkostnad: 2,5% (22,5SEK)

Totalt: 448SEK


För att kunna få ut den rekommenderade vinstmarginalen bör försäljningspriset till slutkund vara minst 2,5 gånger så högt som produktkostnaden (så kallad "2,5-marginal"). Vinstmarginalen skall sedan täcka till exempel:

Lön: 360.000SEK/ÅR (det innebär en månadslön på 15.000SEK)

Lokal: 45.000SEK/ÅR

E-handel: 2.985SEK/ÅR

Marknadsföring: 10.000SEK/ÅR

Mässor: 10.000SEK/ÅR


Utöver allt detta tillkommer som ni alla vet även mindre kostnader så som till exempel bankavgifter, kokkaffe, batterier och stora mängder Alvedon.

Buy this
  • 899,00 kr
100 % SSL-säkrad